Ελληνικά » Ανθρώπινο Δυναμικό

Διευθύντρια

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δάφνη Καϊτελίδου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2011 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και η εμπειρία της αφορούν στους τομείς της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και της Πολιτικής Υγείας. Συμμετείχε σε περισσότερα από 60 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς και διεθνείς πόρους και δημοσίευσε  μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ερευνητικό της έργο έχει εστιαστεί κυρίως στη μελέτη των εμποδίων που σχετίζονται με την πρόσβαση του πληθυσμού στο σύστημα υγείας, σε θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας και τις υγειονομικές ανισότητες, την αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας και τέλος στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Αναλυτικό βιογραφικό

e-mail: dkaitelid@nurs.uoa.gr

Τηλέφωνο: 0030 210 746 1473

 

Όλγα Σίσκου, MSc, PhD, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ, Συντονίστρια Ερευνητικών Προγραμμάτων

Διδάκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και από το 2002 Επιστημονική Συνεργάτιδα σε σταθερή βάση στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2008 είναι Αναπληρώτρια Εθνική Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ. Έχει συμμετάσχει σε 37 διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών. Σε προπτυχιακό επίπεδο διδάσκει τα μαθήματα «Οικονομικά της Υγείας» και «Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας». Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, διδάσκει στο Διατμηματικό-Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής (Συντονιστικό Τμήμα), στην ειδίκευση «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», στο Μεταπτυχιακό της Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής στην ειδίκευση «Διαπολιτισμική Νοσηλευτική» καθώς και στο Μεταπτυχιακό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ειδίκευση «Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας». Τα πεδία δραστηριότητάς της συνίστανται κυρίως στην εκτίμηση των Δαπανών Υγείας, στην Οργάνωση και Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας, στην Πολιτική Υγείας και στην Αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αναλυτικό βιογραφικό

e-mail: olsiskou@nurs.uoa.gr

Τηλέφωνο: 0030 210 746 1470-71

 

Πέτρος Γαλάνης, Επίκουρος Καθηγητής, ΕΚΠΑ, Τμήμα Νοσηλευτικής

Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Μεθοδολογία και Νοσηλευτική Βάσει Τεκμηρίων

Επίκουρος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο "Ερευνητική Μεθοδολογία και Νοσηλευτική Βάσει Τεκμηρίων" από το 2021 στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας και από το 2015 έως το 2020 μέλος του Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας. Αποφοίτησε το 2001 από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 έλαβε με άριστα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας. Το 2006 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία. Το χρονικό διάστημα 2002-2007 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ομότιμου Καθηγητή Λ. Σπάρου στο Εργαστήριο Κλινικής Επιδημιολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής. Διδάσκει τα αντικείμενα της Επιδημιολογίας, της Μεθοδολογίας της Έρευνας, της Θεωρία λήψης των αποφάσεων, της Δημογραφίας και της Βιοστατιστικής τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει δημοσιεύσει >300 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών με >2000 παραθέσεις στο έργο του. Επιπλέον, είναι συγγραφέας των εξής 7 βιβλίων: Επιδημιολογία Ι, Δοκίμια Επιδημιολογίας, Εγχειρίδιο Επιδημιολογίας, Κλινική και Επιδημιολογική Έρευνα, Μεθοδολογία ανάλυσης δεδομένων στις επιστήμες υγείας. Εφαρμογές με το IBM SPSS Statistics, Βασικές αρχές συγγραφής και δημοσίευσης ερευνητικών άρθρων στις επιστήμες υγείας, Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας. 

Αναλυτικό βιογραφικό

e-mail: pegalan@nurs.uoa.gr

Τηλέφωνο: 0030 210 746 1470-71

 

Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου, Οικονομολόγος, MSc, PhD

Οικονομολόγος (Πτυχίο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, School of Business και Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης, School of Economic Sciences, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΚΠΑ) και υποψήφια διδάκτωρ στους τομείς της διοίκησης και των οικονομικών της υγείας (ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει από το 2013 ως Ερευνήτρια/Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας σε χρηματοδοτούμενα έργα σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στους τομείς της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των οικονομικών της υγείας, της πολιτικής υγείας, της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης. Έχει επίσης εκτεταμένη επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία στους τομείς της Στατιστικής/Βιοστατιστικής.

Αναλυτικό βιογραφικό

e-mail: olympiak1982@hotmail.com

Τηλέφωνο: 0030 210 746 1470-71

 

Ηλιάνα Καραγκούνη, MSc, PhD(c)

Πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Παράλληλα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Queen Margaret University of Edinburgh και απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» στην κατεύθυνση «Κλινική Διατροφή». Επίσης, είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα αξιολόγησης της χρήσης υπηρεσιών υγείας και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Τέλος, εργάζεται ως συνεργάτης διαιτολόγος της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής «ΡΕΑ».

Αναλυτικό βιογραφικό

e-mail: ferrilia@nurs.uoa.gr

Τηλέφωνο: 0030 210 746 1470-71